Постинг
23.05.2013 10:06 -
Лъжа след лъжа
Полуистини. Тежка вина
за лъжите, които изричаш.
Аз не мога до днес да простя
този грях, ала ти го обичаш.
Етикетче - подлец и лъжец,
опаковка най-лъскава, ето.
На доверие - вечен крадец.
Аз не вярвам! Върви си, където...
Някой нежно на всяка лъжа
ще повярва с усмивка чаровна.
Не понасям да хвърлям вина.
Всяка дума от теб е отровна.
за лъжите, които изричаш.
Аз не мога до днес да простя
този грях, ала ти го обичаш.
Етикетче - подлец и лъжец,
опаковка най-лъскава, ето.
На доверие - вечен крадец.
Аз не вярвам! Върви си, където...
Някой нежно на всяка лъжа
ще повярва с усмивка чаровна.
Не понасям да хвърлям вина.
Всяка дума от теб е отровна.
дърпам му виртуално ушите. Харесвам те слънчева. Вземай кафето и на терасата. Усмивки!
цитирайСпрях временно кафето, че ми вдигат кръвното напоследък. Теди ме измарширува да правя кашкавал в домашни условия и сега се "забавлявам" с това. Помниш ли какви години бяха? Нямаше нищо по магазините, при Каракачанов - лимит с купони, като при война. Тогава се научих да квася мляко, да правя сирене, кашкавал и какво ли не. Толкова неща сме видели, че се чувствам на сто и петдесет години.
Рецепта за 900 гр. домашен кашкавал:
5 литра прясно, домашно мляко
5 супени лъжици сол
1 лимонена киселина
В дълбок и чист съд се кипва млякото. За да не загори може да се облее леко дъното със студена вода. Като кипне се маха от котлона. Пресича се със лимонената киселина, слага се солта и и леко се разбърква. Изключва се котлона и се оставя 3 до 5 минути. Изстива, цеди се една нощ. После се слага в калъп. Е, ако се остави да узрее става фантастичен, но в къще го хапват след ден, два и така...
Лек ден, Мая!:)
цитирайРецепта за 900 гр. домашен кашкавал:
5 литра прясно, домашно мляко
5 супени лъжици сол
1 лимонена киселина
В дълбок и чист съд се кипва млякото. За да не загори може да се облее леко дъното със студена вода. Като кипне се маха от котлона. Пресича се със лимонената киселина, слага се солта и и леко се разбърква. Изключва се котлона и се оставя 3 до 5 минути. Изстива, цеди се една нощ. После се слага в калъп. Е, ако се остави да узрее става фантастичен, но в къще го хапват след ден, два и така...
Лек ден, Мая!:)
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.