Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2013 09:13 - Опасна
Автор: zabavnata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 360 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 17.08.2013 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мъжът крачеше нервно до прозореца пушейки цигара след цигара. В пепелника преброи шест фаса, а още не беше изгряло слънцето. Трябваше да разбере какво става по дяволите. Коя беше тя? Как така имаше влияние над хората му без да притежава власт или пари? Беше едновременно заинтригуван и ядосан. За първи път губеше контрол от една нелепа ситуация. Погледна към изгрева, но не се зарадва на първите слънчеви лъчи, а се намръщи още повече. Отново направи анализ на ситуацията. Тя беше обикновенна жена, работеща на смени във фармацевтична компания. Когато я видя за първи път изглеждаше смачкана, полуробот. Тъмните кръгове под очите издаваха непосилна умора и все пак... Винаги намираше сили да се усмихне и тогава очите и грейваха като лазурно, синьо небе. Понякога я виждаше как дърпа петгодишния си син към детската градина, а той сънливо я гушка с мъничките си ръчички, за да зареди деня си с една топла прегръдка.
- Мамо, нали ще ме вземеш пръв?
Тя разрошваше косите на малчугана и бодро му отвръщаше.
- Ако не те вземе някой друг?! - след което и двамата се засмиваха.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Така... Какво имаше като инфо? Почти всичко. 37 годишна жена със средно образование, разведена, отглеждаща сама едно петгодишно "войниче". Можеше да се каже, че тя живееше повече от затворено - работа, детска градина, панелна гарсониера. Роднините и бяха от едно далечно селце и идваха рядко. Приятели? Нямаше. От време на време тя пиеше кафе с комшийки или колежки като често поглеждаше часовника си, защото Дейвид не беше от най-послушните деца. Беше буен в игрите и се изявяваше като лидер.
Полковник Георгиев седна и отвори лаптопа. Създаде нова папка и се замисли. Разработка с кодово име "Опасна". Изведнъж събра цялата си енерегия в омраза към тази непозната. От къде на къде тя се изпречи на пътя му? От къде се взе по дяволите тази проста селянка?
После бързо нащрака няколко изречения:
" Опасна" е жена, която няма парични и властови амбиции. Тя осъществи контакт с група 16825 и не е ясно каква ще бъде реакцията на този екип при следващи задачи. Нашите хора са застрашени. Цел 1 : Да се дискредитира влиянието и върху хората от екип 16825. Цел 2 : Да бъде "посъветвана" да не контактува с никой от екип 16825   , ако е нужно с физическа или психическа методика. Срок за двете задачи - 1 месец от настоящата дата. Отговорник: подполковник Иванов."
Георгиев таеше необяснима омраза към въпросната и с лека досада набра телефонния номер на Иванов.
- Иванов, до половин час те очаквам в кабинета си. Да, този в Бояна. Имам спешна задача за теб.
 
следва


Тагове:   Дейвид,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabavnata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1944297
Постинги: 1615
Коментари: 6834
Гласове: 16772
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930