Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 08:22 - Да си плащаш, че работиш!
Автор: zabavnata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1123 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 21.03.2013 06:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дойдоха и такива дни в родната ни татковина. За интеграция и ограмотяване на малцинствата давали по 4 лева на ден, за да ходят на училище. На отличниците в гимназиите - 21 лева месечно, с обещанието, че можели да станат 50. Само дето с тези размествания на политическите пластове вече втори месец не са давали и тия смешни 21 за отличниците в родните ни училища.
Нека да порисуваме малко. Не всички имат слепия късмет на Лъчо Варнаджиев и по времето на ГЕРБ да си купят "Кремиковци" за скромните 316 МИЛИОНА. Абе как ги дават тези пари на 20 годишни мога само да предполагам. А такива са маса народ по времето на всички управления, защото то всъщност няма цветово и партийно деление, а само смяна на ДС кадри.
Честито и на агент Симеонов, това вече обяснява защо имам алергична непонсимост към храма и търговците в него, не към вярата и религиите по принцип.
Имам чувството, че олигарсите са се договорили и за да бъдат ОГРОМНИ печалбите им свиват разходите до минимум, най-вече от работни заплати. Ако можеха и хич нямаше да дават заплати, за да пълнят собствените си джобове.
Колко излиза днес "лукса" да работиш:
4 билетчета по левче = 4 лева на ден
2 кафета по 0,50 лева= 1 лев на ден
сандвич, пица                = 2 лева на ден
1 сок                                 = 1 лев

Изключваме цигари, бензин и прочие глезотии. Колко? Едно поне 8 - 10 лева на ден, минимум. 22 работни дни по 10 лева са 220 лева. Разходите за квартири, консумативи и прочие не влизат в сметката. Следователно всеки, който работи за заплата по-ниска от 1000 лева с платени данъци и осигуровки върху тези пари е ПАРТИОТ, че и отгоре. Сетете се сами коя думичка се римува с патриот. Да не обиждаме идиотите, все пак и те са хора.
В държава, където се закриват производства и предприятия, а производството целенасочено се унищожава за какъв пазарен регулатор може да говорим? "За Бога братя, не купувайте!". Странен патос за човек, който под една или друга форма е упражнявал власт. Липса на производителност, загубени пазари, ПЕРАЧИ на пари и КОРУПЦИЯ. Нито един не е в затвора заради КОРУПЦИЯ. Кръговете и кръгчетата се разраснаха, а после тези от кръгчетата се опитват да изкарат простия народец кух, тъп, неграмотен и мързелив. Аре, у лево! Платените драскачи олизаха вече насрания гъз на властта от 1989 до днес. Господа-другари, айде не ми коментирайте какво са написали Маркс и Енгелс, че летвата ви е доста висока, не ги разбирате.
Докато съдебната власт и прокуратурата не погнат всички крадци на България  и създадените от тях кръгове и не върнат откраднатото България ще бъде ЗЛЕ, МНОГО ЗЛЕ.
Мразя корумпираните! Уважавам бунтарите, които милеят за България. Не допускайте някой да ограбва труда Ви и този на Вашите деца с фалшиви обещания за светло бъдеще.
Спешно трябва да се смени МОДЕЛА на УПРАВЛЕНИЕ, който доказано се сгромоляса и запрати цял един народ на дъното на океана, като храна за рибите.
Май трябва да дойдат танковете!





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troia - Като
20.03.2013 08:44
гледам всеки божи ден супер луксозните хотели по морето, се питам, защо не бяха предприятия.. Ами как ще са предприятия, като тези които ни окрадоха не са свикнали да работят и искат бързи и лесни печалби. Едно е да чакаш на богатите чужденци, а друго е да се занимаваш с производство и да си търсиш пазари. Богаташите ни са мързеливи и неграмотни, по лесното и мекото... Съгласна съм с това, което си написала. Реших да добавя и нещо от мен.:) Приятен ден ти желая!
цитирай
2. zabavnata - troia
20.03.2013 08:52
Ами те безобразията са много и ако тръгна да пиша ще се получи нещо като "ВОЙНА и МИР". Има ли кой да го чете обаче? Прокуратурата спи, съда си затваря очите. Мафията е удобна метреса на властта.
Лек ден!:)
цитирай
3. hristo27 - Добре сме. Не сме започнали да си ...
20.03.2013 10:33
Добре сме. Не сме започнали да си плащаме, че все още дишаме!
цитирай
4. zabavnata - Справедливостта в държавата е под ЗАПЛАХА! Ето доказателството:
20.03.2013 14:22
:) (ново)
Нали ме разбра правилно?:) Мен ме БИВА, а ти си жалко нищожество.
Изпратено: 12:35 От: iviviv

Изтрий | Отговор
Заглавие:
Съобщение:
Изпрати:) (ново)
Колкото и минуси да ми сложиш - истината е една - мен ме бива, а ти си нищожество:) Мислех да ти подмина жалката злобица

ОТГОВОР: Не ме е страх жалко нищожество. Живея в мир със себе си и отстоявам мнението си с аргументи. Вълната от протести временно затихна, до следващия път, когато ще се сгромоляса като ЦУНАМИ върху корумпираната система. Хората са против СИСТЕМАТА, ОЛИГАРХИЯТА, КОРУПЦИЯТА и БЕЗЗАКОНИЕТО. Искаме да живееме в правова държава с работещ парламент и съдебна система. Не искаме МАФИОТИ във ВЛАСТТА, които гледат само как да напълнят собствените си "джобета" и да източат повече пари по европейски програми за фиктивно изпълнени "поръчки". И още, и още...
Предполагам, че само страхливец може да ме заплашва на лични, без да има смелостта да застане очи в очи, ако не с мен, то поне с действителността в БАНДИТСКА БЪЛГАРИЯ.
цитирай
5. zabavnata - Здравей, Христо!
20.03.2013 14:31
А дишаме ли? Не живот, а жалко съществуване на цял един народ и съдник е ДНЕШНАТА ОЛИГАРХИЯ. Спокойно им е, защото ДЪРЖАВАТА Е ТЯХНА - СЪД, ПРОКУРАТУРА, МВР и пр.
Виж какви "фенове" си имам на лични - някакви мекотели плюещи върху собственото си безличие. Въздух са, но тровят нашия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabavnata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1947282
Постинги: 1615
Коментари: 6834
Гласове: 16772
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930